13 Kasım 2014 Perşembe

Online Oyunlar ve Hayatımızdaki Yeri

Bugün online oyunlar hakkında konuşalım. Hangi online oyunlar çok oynanıyor, hayatımızda nasıl yer tutuyorlar;

Online oyunların başını çekenler Knight Online, Metin2, Counter Strike, Travian, League of legends, Clash Of Clans, Okey, Tavla ve diğer çoklu oyuncu sistemini barındıran oyunlar.

Online oyunların hayatımızdaki yerine gelecek olursak, son zamanlarda ülkemiz insanı evden çıkmaz internetin başından kalkmaz oldu. İşe giderken otobüste android telefonlar sayesinde iş yerinde gerek şirket, gerek şahsi bilgisayarlar sayesinde internet kullanılır durumda. Evde, okulda, işte yani kısaca hayatın her alanında elinin altında internete sahip durumda olan insanımız mutlaka bu online oyunlardan birini oynuyordur.

Online oyunlar güzel ortamların kurulduğu, çok oyunculu ve eğlenceli platformlardır. Birçok yeni arkadaş edinebilir hatta kalıcı dostluklar kurabilirsiniz. Yerinde ve zamanında oynanan online oyunlar eğlencenin yanı sıra işteki, okuldaki stresi atmaya güzel vakit geçirmeye yardımcı olabilir.

Ancak ülkemiz insanı oyuna kendini kaptırıp vakitli vakitsiz oyun oynayan, boş vakitlerini ailesiyle vakit geçirmek yerine oyunla dolduran, tabiri caizse odunlaşmış bir hayat tarzını benimsemiş insanlar haline dönüşmektedir.

Online oyunlara kendimizi fazla kaptırmamalıyız, hayatın bilgisayar dışında olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Bize Destek Olmak İçin Youtube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın!

4 yorum:

  1. Online oyunlar benim için sabit değil aslında. Genelde okey oynuyorum bir dönem sıkılıyorum, sonra tavla olmadı, call of date oynuyorum. Metin iki ile knight denemedim henüz.

    YanıtlaSil
  2. cemil düzgün15 Kasım 2014 00:07

    "Ancak ülkemiz insanı oyuna kendini kaptırıp vakitli vakitsiz oyun oynayan, boş vakitlerini ailesiyle vakit geçirmek yerine oyunla dolduran, tabiri caizse odunlaşmış bir hayat tarzını benimsemiş insanlar haline dönüşmektedir."

    sorun bu işte. her seyimiz abartılı. işimiz gücümüz akıllı telefondan oyun oynamak. sosyal medya ve oyun sosyal hayatımızı bitirdi.

    YanıtlaSil
  3. Bilinçli bir şekilde teknolojiyi kullanırsak zaten real hayattan kopmamış oluruz, fakat ne yazık ki birçoğumuz boş vaktimizin büyük kısmını bilgisayar başında veya oyun başında geçiriyoruz. Ailemizi de hayatımızı da unutuyoruz sadece sanal hayata önem vermeye baslıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. çocuklar o kadar çok pc oyunları oynuyor ki gerçek hayatıda oyun sanmalarından korkuyorum nerede o eski sokak oyunları....

    YanıtlaSil